Julemor Tinas JuleMacarons
Kager:
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber grøn frugtfarve
Frugt fyld:
50 g skovbær syltetøj3 spsk.Kanel
3 blade husblas +vand
Kagedelen
1. Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.
2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.
3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.
4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.
5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.
Frugt fyld.
1. Blend syltetøjet kog det op sammen med kanelen.
2. stil den til afkøling når den har en lunken temperatur kan du blande din opløste husblas i.
3. Lad din fyld stå og blive fast hvor efter den fyldes i sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå.
De kan opbevares i køleskab i op til en uge.
Helles fantastisk Julesmåkager
150 g blødt smør
200 g sukker
100 g brun farin
2 æg
300 g hvedemel
2 tsk vanillesukker
1 tsk natron
1 tsk fint salt
200 g grofthakket kogechokolade
hasselnøddekerner
100 g grofthakkede
Evt. en lille drys kanel
Pisk smør og sukker med elpisker.
Kom farin og æg i og pisk igen.
Bland hvedemel sammen med vanillesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen.
Hakket chokolade og hakkede nødder blandes i dejen.
Lav toppe af dejen på bagepapir på en bageplade med to teskeer
Bag dem øverst i ovnen ved 175 grader i ca. 7 minutter.
Nissemor Anne-Lise fra Dronning mølles opskrift
Lakrids-Tranebær småkager
500 g mel
1 tsk. bagepulver
60 g lakridspulver
125 g tørrede transbær
375 g smør
500 g rørsukker
2 æg
Alt æltes sammen og rulles til lange pølser og lægges i køleskab til dejen er kold (kan også fryses til senere bagning).
Pølsen skæres i ½ cm tykke skiver og bages ved 180 grader i 8-10 min.
Småkagerne kan pyntes med hvid chokolade evt. med farve i grøn/rød
Julemors julekager – Tina
1 spsk. Kanel
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje
½ tsk. Muskatnød
½ tsk. Kardemomme.
½ tsk. Koriander
½ tsk. Allehånde
½ tsk. Ingefær
½ tsk. Salt
60 g. smør
75g farin
1 dl lys sirup
250 g mel.
2 æggeblommer
Bland alle krydderierne sammen med smør, farin og sirup. Smelt det til en flydende masse.
Bland mel og bagepulver.
Bland mel blanding og sukker/krydderi blanding sammen tilsæt æggeblommerne i massen
Stil massen i køleskabet, når massen er kold kan den tages ud og rulles flad hvorefter den er klar til udstikning
Kagerne bages på 180 grader i ca. 7-12 min.
Kokosmakroner fra Jersie – Annemarie.
4 æg piskes sammen og 350 gram sukker røres i, til sidst blandes 500 gram groft kokosmel i.
Sættes på bageplade med bagepapir med en teske og bages på 185 grader til de er gyldne
Tinas fantastisk Julesmåkager
150 g blødt smør
3 æg
225 g brunfarin
225 g hvedemel
3 tsk ægte kanel øko
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt Kardemomme
1 tsk stødt nelliker
200 g hvid chokolade
200 g mørk 40 % chokolade
300 fint revet gulerødder
1 1/2 dl. Smagsneutralt olie
Skallen af en øko ikke voks behandlet appelsin
Topping
200 g hvidechokolade
4 blade husblas
3 1/2 piskefløde
Grøn pastafarve efter behov.
Bagning:
Kage delen
Alle ingredienser blandes godt, så dejen bliver lind.
Fyld dejen i papir muffins forme
Bage ved 175 grader
Tid: store/normale: ca. 15 min
Små. Ca. 10 min
Mærk med en grillpind hvornår kagen er færdig
Topspiller
Blød husblassen op i koldt vand
Smelt din hvidechokolade over vandbad, vend dine husblas når chokoladen er smeltet. Tilsæt din farve i chokolade blandingen.
Pisk fløden til flødeskum, vend din kølede men ikke faste chokoladeblandning i flødeskum
Sættes på køl
Servering
Pynt dine kager med den grønne topping, put din topping i sprøjteposen og brug en stjerneformet tyl. pynt kagerne med sukker pynt og glimmer hvis dette haves.
Vi holder liv i julen hele året!