Nissemors opskrifter:
Julemor Tinas JuleMacaronsKager: Frugt fyld:50 g skovbær syltetøj3 spsk.Kanel 3 blade husblas +vand Kagedelen 1.Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det. Frugt fyld. 1.Blend syltetøjet kog det op sammen med kanelen. 2.stil den til afkøling når den har en lunken temperatur kan du blande din opløste husblas i. 3. Lad din fyld stå og blive fast hvor efter den fyldes i sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge. |
Nissemor Anne-Lise fra Dronning mølles opskrift Lakrids-Tranebær småkager 500 g mel |
Julemors julekager – Tina1 spsk. Kanel 1 tsk. Bagepulver 1 tsk. Vanilje ½ tsk. Muskatnød ½ tsk. Kardemomme. ½ tsk. Koriander ½ tsk. Allehånde ½ tsk. Ingefær ½ tsk. Salt 60 g. smør 75g farin 1 dl lys sirup 250 g mel. 2 æggeblommer Bland alle krydderierne sammen med smør, farin og sirup. Smelt det til en flydende masse. Bland mel og bagepulver. Bland mel blanding og sukker/krydderi blanding sammen tilsæt æggeblommerne i massen Stil massen i køleskabet, når massen er kold kan den tages ud og rulles flad hvorefter den er klar til udstikning Kagerne bages på 180 grader i ca. 7-12 min.
|
Helles fantastisk Julesmåkager150 g blødt smør 200 g sukker 100 g brun farin 2 æg 300 g hvedemel 2 tsk vanillesukker 1 tsk natron 1 tsk fint salt 200 g grofthakket kogechokolade hasselnøddekerner 100 g grofthakkede Evt. en lille drys kanel Pisk smør og sukker med elpisker.Kom farin og æg i og pisk igen. Lav toppe af dejen på bagepapir på en bageplade med to teskeer Bag dem øverst i ovnen ved 175 grader i ca. 7 minutter. |
Kokosmakroner fra Jersie – Annemarie.4 æg piskes sammen og 350 gram sukker røres i, til sidst blandes 500 gram groft kokosmel i. Sættes på bageplade med bagepapir med en teske og bages på 185 grader til de er gyldne |
Tinas fantastisk Julesmåkager150 g blødt smør3 æg 225 g brunfarin 225 g hvedemel 3 tsk ægte kanel øko 1 tsk stødt ingefær 1 tsk stødt Kardemomme 1 tsk stødt nelliker 200 g hvid chokolade 200 g mørk 40 % chokolade 300 fint revet gulerødder 1 1/2 dl. Smagsneutralt olie Skallen af en øko ikke voks behandlet appelsin Topping 200 g hvidechokolade 4 blade husblas 3 1/2 piskefløde Grøn pastafarve efter behov. Bagning:Kage delen Alle ingredienser blandes godt, så dejen bliver lind. Fyld dejen i papir muffins forme Bage ved 175 grader Tid: store/normale: ca. 15 min Små. Ca. 10 min Mærk med en grillpind hvornår kagen er færdig Topspiller Blød husblassen op i koldt vand Smelt din hvidechokolade over vandbad, vend dine husblas når chokoladen er smeltet. Tilsæt din farve i chokolade blandingen. Pisk fløden til flødeskum, vend din kølede men ikke faste chokoladeblandning i flødeskum Sættes på køl
Pynt dine kager med den grønne topping, put din topping i sprøjteposen og brug en stjerneformet tyl. pynt kagerne med sukker pynt og glimmer hvis dette haves. |