Nedtælling til juleaften:

Dansk Julemands Laugs børnekonto

Dansk Julemands Laug har en Børnekonto, som dels får penge fra sponsorer og dels gennem indsamling ved foreningens arrangementer rundt om i landet. Pengene fra denne konto bliver brugt til at forsøde tilværelsen for børn, hvis dagligdag ikke altid er lige nem. Det kan være syge børn, børn fra trange kår eller børn som bare trænger til en opmuntring i hverdagen. Blandt andet kan nævnes, at foreningen hvert år forsøger at arrangere minimum én juletræsfest for børn, som under normale omstændigheder ikke har mulighed for at opleve en sådan. En juletræsfest med pølser, sodavand, godteposer, gaver og underholdning og hvad dertil hører.

Ligeledes kan nævnes, at Børnekontoen har sponseret en speciel bamse, som hvert år den 24. december uddeles til alle børn, som lige præcis denne dag er indlagt på hospitalet overalt i Danmark. Det er naturligvis medlemmer af DJL, som uddeler disse bamser.

​Dansk Julemands Laug har de senere år haft et samarbejde med Launis sild, hvor Laugets medlemmer kårer årets julesild. Dette sker på Bakken i København til Julemændenes Verdenskongres. Et beløb fra salget af disse julesild sponseres af Launis sild til ​Dansk Julemands Laug’s Børnekonto.

Hvis du har lyst til at give din støtte til Børnekontoen, kan du blandt andet støtte ved at købe disse sild. De smager dejligt, og du gør samtidig en god gerning.

Skulle du lyst til at støtte DJL's børnekonto, kan du indbetale et beløb på vores konto:
Reg nr.: 9015
Konto nr: 456 567 7492

Eller du kan blive støttemedlem I foreningen. Dette koster 200 kr. om året for privat personer. Se nærmere på siden medlemskab.

Hospitalsbamser

Desværre er der hvert år en del børn, som må tilbringe juleaften på hospitalerne landet over. For at disse børn kan få lidt at glæde sig over, har Dansk Julemands Laug en, såkaldt, hospitalsbamse, og nogle af foreningens medlemmer besøger disse indlagte børn på landets børneafdelinger den 24. december og giver dem sådan en bamse.


Her ses ​Dansk Julemands Laug`s Oldermand med den omtalte hospitalsbamse.